Waarom een personal branding fotoshoot wil?

Je start een nieuwe onderneming of je hebt al een prachtig bedrijf. Nieuwe mogelijke klanten hebben je al gevonden, jouw product is al duidelijk te vinden. De volgende stap is dat ze willen weten wie jij bent, waarom ze bij jou klant worden. Jouw klant wil een connectie voelen en een vertrouwd gezicht zien. Zodra ze jou herkennen zullen ze zeker een stap dichtbij komen. Een personal branding fotoshoot gaat jij hierbij helpen.

Nu is een selfie snel gemaakt of een portretfoto door je parner of collega. Maar bij branding foto’s komt wel iets meer kijken. Jij laat jezelf zien achter de schermen, mooie en herkenbare foto’s. Jouw persoonlijkheid mag te zien zijn in jouw branding. Ben jij een krachtige vrouw die weet wat ze wil, ben je introvert of juist een stuiterbal. Juist deze foto’s met jou in jouw bedrijf haal je nieuwe klanten over.

Foto’s in jouw eigen huisstijl

Jouw huisstijl is bepalend daarom moeten de foto’s passen bij jouw branding. De kleuren, lichte of donkere beelden. De juiste locatie, binnen of buiten. Wanneer jij een lichte uitraling wil, maak dan geen foto’s in een oud donker pand. Maar zoek een lichte omgeving op.

Ook jouw kleding kun je aanpassen bij jouw branding. Wanneer je prive graag zwarte kleding draagt maar jouw branding licht met zalm roze is. Zullen jouw zwarte kleren geen slimme keuze zijn, maar juist tegenstijdig overkomen.

Een brandingshoot in de natuur

Vooraf de shoot hebben we eerst gebeld, Willemijn was foto’s nodig voor haar onderneming uitvaart fotograaf. In het gesprek kwam al snel haar rustige karakter met een duidelijke wens naar voren. Als uitvaart fotograaf wil je jouw warme kant laten zien. Ze mocht ook zelf graag de natuur in gaan. De kledingstijl in warme tinten in de wilde natuur, een natuur begraafplaats. Een plek waar alles samen kwam. Foto’s vanuit haar werkkamer of een in een mooi pand zouden hier niet passen.

Een portret met de camera erbij.

 

Jouw eigen beeldbank

Jouw branding foto’s kun je op verschillende manieren inzetten. Naast de website, kun je ze ook voor social media gebruiken, een nieuwsbrief, jouw visitekaartje hoort hier ook bij.

Jouw branding foto’s geven op al deze plekken direct al hetzelfde verhaal weer. En daarmee straal je meer professionaliteit af.

Maak meerdere portretfoto’s op hetzelfde moment met eventueel een kleding wissel. Elke foto kun je inzetten op social media, zoals een foto op facebook die persoonlijker is  en een wat ingetogener foto in op LinkedIn.  Maar nog steeds met dezelfde stijl. Mensen gaan namelijk op meerdere plekken jou tegenkomen. 

 

Hoe ontspan je tijdens de fotoshoot?

Ga vooral de hele week in de spiegel kijken en lach naar jezelf of speur je gezicht af of er ook puistjes zitten. 😉 Nee dit gaat je echt niet helpen. Goede nachtrust en je kleding van te voren klaar leggen. Dat helpt. Jezelf in de spiegel zien kan helpen maar ook contronterend zijn. Doe dit alleen wanneer je blij bent en er zin in hebt.

We starten met beelden van iets verder weg, of dat je in jouw werk omgeving iets aan hetdoen bent. Zoals fotograferen in dit geval. Je kan ook starten met samen eerst een kop koffie te drinken in een leuk tentje.

Er zijn zoveel leuke dingen te bedenken zodat je niet direct met een glimlach naar de camera hoeft te kijken. De rest komt vanzelf wel. En de fotgraaf neemt je wel mee. In dit geval ik dus. 

 

Dus nu weet je waarom een personal branding fotoshoot gaat boeken!

KARIJN SELDAM