Waarom liever fotoprinten en geen digitale bestanden?

Familie fotografie / Waarom liever fotoprinten 

Laatste stelde ik, via insta, de vraag  wie wel of geen fotoprinten liet drukken. De meeste mensen laten hun foto’s op de gsm staan. Zelf vind ik fotoprinten mooier. Ze zijn tastbaar, geven meer plezier dan die vele foto’s op een beeldscherm, waar je vaak snel door heen scrolled. 

Fotoprinten maakt het  persoolijk.

Als je moet vluchten wat neem je mee? Die zware koffer met spullen of een aantal mooie foto’s. Ik kies het laatste. Spullen kun je vervangen, foto’s niet. Dit geeft al aan hoe belangrijk deze zijn. Ze houden mooie herinneringen vast, een tastbaar moment. 

 

Retro printen van de Fotofabriek.

Deze week kreeg ik de vraag of ik retro fotoprinten van de fotofabriek wou testen. Natuurlijk wil ik dat, ik sta altijd open voor nieuwe producten. In een korte tijd had ik al bedacht dat ik de foto’s van mijn eigen neefjes en nichtjes zou laten afdrukken. Dubbel zo veel plezier. Tevens om zo te testen of deze fotoprinten ook waarde hebben.

Zo gezegd, zo gedaan. Gisteren kreeg ik post met 8 vrolijke retro printen. Mijn manier van onderscheid maken tussen mooie producten, is zodra ik ze binnen krijg, er kort naar kijk. Een 1e indruk. Ik vond ze leuk en speels. 

Een halve dag later is stap 2, dan ga ik ze beter bekijken. De Retro stijl is niet mijn stijl, ik moest er even aan wennen. Toch werd ik er weer blij van. Want ik herkende duidelijk mijn eigen stijl terug en de karakters van de deugnieten.

Ik zeg…doen dus. Een leuke set fotoprinten die je aan iedereen wil laten zien. Ik denk dat ik ze cadeau ga geven bij mijn reportages. 🙂 Want ik maak graag mensen blij.