Een terugblik en nieuwe fotografie doelen

Fotograaf in Drenthe, Groningen

2020/2021. Mijn terugblik en wat ga ik komend jaar doen? Stiekem ben ik super trots op mijzelf, omdat mijn fotografie doelen zijn behaald.

Het was een bijzonder jaar, voor iedereen. Onzekerheid en angst en verdriet, kwamen om de  hoek kijken. En we zijn er nog lang niet, ook dit jaar zal met vallen en opstaan verder gaan. Het werd zoeken voor iedereen, wat mogen we, wat kunnen we om elkaar te beschermen. Voor mij was het ook zoeken, wanneer en hoe kan ik met afstand en veiligheid fotograferen.

Gelukkig had ik meer mooie momenten zowel prive als in de fotografie. Mijn baan in de GGZ/VG zorg werd leuker. Mijn lieve vriend ontmoet. En na een aantal jaren waarin ik moest zoeken naar de juiste energie, had ik deze ook terug gevonden.  Mijn persoonlijke groei ging met kleine, spannende maar ook mooie stappen. Ik ben de corona de baas gebleven en keek naar de mogelijkheden die ik had.

Een van mijn belangrijkste doelen was meer vrouwelijke ondernemers fotograferen. Doel behaald. Waarom vrouwen, omdat vrouwen meer in de schijnwerpers mogen staan. Er zijn nog veel vrouwen die het lastig vinden om voor de lens te staan. Elke vrouw gaf na de shoot aan dat ze het fijn vonden om met mij samen te werken en dat ze verrast en blij waren met het resultaat. Verrast dat hun eigen angst niet terug te vinden was op de foto, blij dat ze nu ook online zichtbaar werden.

Een fotopublicatie doel

Een ander fotografie doel was dat ik een pubicatie wou in een tijdschrift. Bij Stichting Cosis, werden er een aantal in hun magazine gepaatst. Trots op mijzelf,  kreeg ik vanuit een bibliotheek blad de vraag om de directrice van de Wolden te fotograferen voor hun vakblad. Doel behaald. 

De 2 websites zijn vernieuwd

Het werd hoog tijd om de websites te vernieuwen, deze waren oud en traag. Dankzij  stephanie kon ik aan de slag gaan. Ik was op zoek naar meer professionaliteit en tegelijkertijd moesten ze ook vriendelijker in gebruik worden. Inmiddels wordt deze site veel bezocht en staat de 2e online. Hetzelfde idee maar dan anders. Mijn vrije werk, reis en natuur fotografie.  Tips over leren fotograferen en spannende reisverhalen.

Een ander fotografie doel was meer gezinnen fotograferen.

 Dit is minder goed gelukt. Waarom? Ik denk dat vele gezinnen het niet aandurven. En ik geef ze groot gelijk. De druk om gezond te blijven lag hoog. Omdat ik zelf ook in de zorg werk, heb ik hier ook weinig aandacht aangeven, vanwege de veiligheid. En de families die ik wel mocht fotograferen hadden er veel plezier in.

Investeren was ook nodig dit jaar.

Ik mocht vanmijzelf dit jaar ook weer investeren in mijzelf. Afgelopen jaren draaide het vooral om uit een diepdal te klimmen, ik kreeg hulp van meerdere vrouwen en ondernemers. Dit jaar gunde ik om mijzelf meer fotografie kennis. Een cursus print on demand bij https://raisazwart.com/ . En een cursus met de reportage flitser bij Peter Lammers. En ja natuurlijk heel handig van mij, laat ik tijdens een fotoshoot de flister vallen, dus je weet nu al wat ik komend jaar mag regelen 😉

Dankzij het denken in mogelijkheden werd het ook tijd voor een nieuwe lens. Zodat het fotograferen op afstand makkelijker wordt. Mijn nichtje was testpersoon. Dit vond deze dame helemaal niet erg.

Mijn fotografie doelen voor komend jaar?

  1. Dat mijn natuur fotokunst bij jou thuis aan de muur mag hangen.
  2. Dat ik jou mag helpen met nieuwe foto’s voor je onderneming, zodat je kan gaan groeien.
  3. Dat ik gezinnen mag helpen, die een mooi fotoalbum willen. Om liefde vast te leggen.

 

Dank je wel aan iedereen die dit jaar in mij vertrouwen had, ben ik dankbaar. Ruben was de 1e en Karijn H. was dit jaar de laatste. Ik kijk terug op een bewogen jaar, veel liefde en angst tegelijkertijd. Ik geloof dat het goed komt, ik geloof dat het positieve in de mens meer kans heeft. 

En zodra jij toebent een een leuke fotoshoot vraag dan gerust of ik jou kan helpen. 

Lieve jij

Wat ben je mooi als je lacht

Wat ben je kwetsbaar als je huilt

Wat ben je leuk als je kletst

Wat ben je lief als je je onzeker voelt

Wat ben je krachtig als je het op jouw manier doet

Lieve jij , jij mag er zeker zijn