Mijn persoonlijke verhaal zorgde ervoor dat ik met meer liefde ben gaan fotograferen.

Ik ontdekte dat foto's van onschatbare waarde zijn. Foto's brengen kostbare herinneringen tot leven en vertellen verhalen die anders verloren zouden gaan.

fotograaf drenthe

Hallo, ik ben Karijn, fotograaf in Drenthe. Ik help met waardevolle foto’s. Mijn persoonlijke verhaal zorgde ervoor dat ik met meer liefde fotografeer.

Ik liep al op jonge leeftijd rond met een analoge camera. Zelfs mijn laatste spaargeld maakte ik op aan fotorolletjes en afdrukken. Toen was ik nog niet bewust van mijn missie en waarom ik dit deed. Ik vond het vooral leuk om de beelden terug te zien.

Nadat ik de opleiding sociaal pedagogisch werk had afgerond. Wist ik niet wat ik wilde doen. Ik was introvert en verlegen en vond mijzelf onervaren. In de krant kwam ik een advertentie tegen van een nieuwe opleiding voor fotograaf. Ik was direct enthousiast. Ik heb daar met veel plezier leren fotograferen en na 4 jaar nam ik mijn diploma in ontvangst.

Toch lukte het fotograferen in opdracht nog niet, want ik werd niet gevonden door klanten. Social media was er nog niet. Dus klikte ik fotodagboeken vol maar niemand die ze zag.

fotograafr in Drenthe, Oosterhesselen, Coevorden

Foto's zijn meer dan een dagboek, foto's willen gezien worden en het verhaal door vertellen.

fotograaf Drenthe, Coevorden

Inmiddels 30 jaar verder ben ik blij met de foto’s die ik wel heb mogen maken. Ik begrijp de waarde van die leuke foto’s van toen. Soms kijk ik, heel even, naar mijn eigen  kinderfoto met snottebel. Of naar die oude vakantiefoto’s met kamperen met het ons gezin. Ik krijg een lach op mijn gezicht. De foto samen met mijn opa en oma, broer en kleine zusje op de bank. En dan voel ik liefde stromen. 

Mijn omslag kwam op het moment dat ik foto’s van belangrijke momenten in mijn leven  miste.  Ik heb een aantal dierbare mensen verloren. Van mijn kleine nichtje zijn geen foto’s. Soms weet ik niet meer hoe ze eruit zag, haar kleine handjes had ze in een vuist. Haar oogjes gesloten, nooit het licht mogen zien. 

Voor mij is een foto een tastbare herinnering. Het is een machteloos gevoel wanneer er geen foto’s zijn. Ik heb nog steeds verdriet dat er geen foto’s zijn van mijn nichtje. En nu kunnen ze niet meer gemaakt worden.  

Ook tijdens de opleiding leerde ik om veel naar foto’s in de krant te kijken. Ik zie en lees verhalen beter met die sprekende foto. Dat het trouwalbum vol herinneringen zit, die het trouwpaar niet eens had opgemerkt tijdens de bruiloft zelf. Dat mijn eigen babyfoto van grote waarde is, die herinneringen konden we zelf nog niet maken.

Foto’s zijn dus van onschatbare waarde. Sprekende foto’s vertellen meer dan we in eerste instantie zien. Er schuilen verhalen achter foto’s, herinneringen die we willen bewaren in ons hart.

Mijn missie werd duidelijk:

“Ik wil anderen helpen met die waardevolle en veelzeggende foto's, zodat herinneringen levend blijven en het geluk bewaard in je hart”

Bij mijn mooie momenten die ik wil bewaren heb ik de camera altijd op tijd klaar staan. Zodat ik ze niet meer hoef te missen.

Omdat ik zelf heb ervaren hoe belangrijk die foto’s zijn, het missen van iets tastbaars om terug te herinneren. 

Omdat ik zelf zo goed als ondernemer begrijp dat zichtbaarheid, dankzij een mooie branding foto, belangrijk is. Daarom help ik jou nu aan sprekende foto’s die de herinnering levend houden.

 

Na de fotoshoot geef ik je iets tastbaars. Want ik gun iedereen die sprekende beelden, zodat herinneringen niet meer door je vingers glippen. 

fotograaf drenthe

Ik geloof in de kracht van beelden.

Die verhalen vertellen, emoties vastleggen en momenten voor altijd bewaren.

Gea  Koeze

Gea Koeze

coach naar jouw innerlijke zelf

Ik was op zoek naar een fotograaf voor mijn nieuwe website en zocht iets anders dan een standaard fotograaf.
Toen ik Karijn sprak wist ik dat het goed zat. Ik ben superblij met mijn foto’s. Zij kon mij op mijn gemak stellen waardoor ik gewoon mijzelf kon zijn, ze dacht mee zonder iets op te dringen.
Haar rust en betrokkenheid hebben er voor gezorgd dat ik een hele fijne fotoschoot heb gehad.
Enorm bedankt Karijn❤️.

Nu mag jij...

Nu weet je wie ik ben, maar wie ben jij? Wil jij ook die mooie herinneringen of foto’s om aan anderen te laten zien.

Laat mij jou helpen om jouw  verhaal in beeld te brengen.

Stuur je mij het formulier met jouw vraag. Dan maak ik tijd voor jou en denk met je mee over alle mogelijkheden voor die mooie sprekende foto’s!

Ja ik wil een fotoshoot!

loveshoot, fotograaf in Drenthe

Kleine leuke weetjes over mij

  • De ochtend start ik met een kopje thee en een broodje chocopasta.
  • Het liefste ben ik buiten in de tuin met een rood wijntje.
  • Introvert en met een beetje chaos en veel spontaniteit.
  • Ik woon samen met mijn lieve vriend.
  • Mika en Gigi zijn onze kattenvriendjes.
  • Schiermonnikoog is mijn toevluchtsoord.
  • En ooit een eigen plekje in Zweden is mijn wens.
fotograaf in Drenthe

Met welke reportage wil jij geholpen worden?

fotograaf Drenthe

Ja ik wil nu een fotoshoot voor die tastbare herinnering!

Volg mij hier op instagram

Zullen we verbinden op LinkedIn

Oja dit was ik bijna vergeten. Ik neem altijd de camera mee. De natuur is mijn inspiratiebron. Ik kan mij verwonderen, in stilte genieten van kleine plekken waar niemand komt. Waar alleen de zee ruist en de zon verwarmt.

Mooie fine art natuur en reis fotografie kun je dus hier vinden…