Een brandingshoot in de natuur

Voor een brandingshoot in de natuur kun je aan verschillende locaties denken. Stel jezelf te volgende vraag voordat je een reportage laat maken. Welke locatie past bij jouw onderneming? Past een binnenlocatie of is juist buitenlocatie beter? Past dan een industriële omgeving, zakelijke locatie of is een natuurlijke open locatie beter?

Deze onderneemster is fotografe en koos bewust voor 2 locaties, omdat zij in meerdere takken van de fotografie werkzaam is. Zij doet uitvaartfotografie en is fotograaf voor gezinnen in de natuur.

De sfeer van een brandingshoot in de natuur

De sfeer is afhankelijk van de locatie in de natuur en het weer. Wanneer het met bakken uit de hemel komt of dat de zon schijnt. En ook in de natuur zijn er meerdere uitzichten en bij elke plek in de natuur hangt een eigen sfeer.

Deze natuurbegraafplaats was sereen maar ook onbewerkt. Er heerste rust op elk plekje waar we kwamen. Alsof er geen mensen waren. De sfeer bij het meertje is al gezelliger, met meer kleur en meer licht. Een heideveld daartegen is meer een grote speeltuin met bomen en heide. Ook hier denk ik bewust met je mee.

Fotolocatie 1 is bij een natuurbegraafplaats

Hoe bouwen we een brandingshoot op?

Een fotoshoot is in het begin vaak onwennig, want er wordt ineens wat van je gevraagd. Je moet jezelf laten zien en bewust zijn van jouw eigen houdingen. Daarom beginnen we ook met foto’s in de omgeving waar jij je in beweegt, zodat je kan wennen aan de lens en de ontspanning kan vinden. Ik help je hierbij doordat ik mijzelf probeer te blijven en doordat we leuke simpele gesprekken voeren.

Langzaam bouwen we dit op en zal ik jou van dichterbij fotograferen. Ik zorg dat ik zelf de plekken opzoek vanuit verschillende hoeken. Ik pas mij aan bij de situatie en zorg voor diverse beelden.

Hoe help ik jou de fotoshoot door?

Al kletsend fotograferen we. Ik zal naar leuke momenten vragen die jij als ondernemer meemaakt. Van leuke gesprekken worden we blij en dit zal je terug zien in de fotografie.

Wanneer je bijvoorbeeld meditatiecoach bent zal ik zorgen dat er meer rust bij komt. Dat de ruimte open en licht is.

Ik zal kijken of er een atribuut of een product mee kan. In dit geval is mijn onderwerp een fotograaf. Daarom mocht haar camera mee doen, zodat zij als fotograaf en als persoon herkenbaar blijft.

Wil je nu meer lezen over een brandingshoot zelf,

volg dan deze link!

KARIJN SELDAM

Fotolocatie 2 bij het Loomeer.

Hey jij daar
Mag ik een glimlach
Maar niet een gewone glimlach
Eentje met een twinkel in je ogen
Met rimpeltjes die er bij horen
Mag ik een glimlach
Zodat iedereen jou kan zien

KARIJN SELDAM

Dus nu weet je meer over een fotoshoot in de natuur.

Volg deze link als je contct met mij wil!

KARIJN SELDAM