De zakelijke fotoshoot

Fotoshoot met Gwoonbysandra

In de ochtend voelde ik lichte paniek, ik zag alleen maar een donkere lucht en het regelende pijpestelen.  Ik zou die middag met Sandra op pad gaan naar de vooraf gekozen locatie voor de minishoot. Gelukkig klaarde het op en kregen we zelfs  een paar zonnestralen.

Kledingtips  voor de fotoshoot

Al van tevoren had ik Sandra tips gegeven over haar kleding. Mijn tip om vooral dat aan te doen waar jij je goed in voelt. Waarin jij je mooi voelt. Voor de ene is dat een strakke outfit met een hoge pump er onder. Voor de ander is het een stoere look met boots eronder, waardoor je stabieler staat. Sandra koos voor een stoere vrouwelijke look, waarin ze een aantal kledingstukken verwisselde tussen het fotograferen door.

Tips voor ontspannen portretfoto’s

Een gemaakte lach is echt niet nodig. Tijdens de fotoshoot praten wij vooral over leuke dingen of stel ik leuke vragen waar je blij van wordt. Voor Sandra voelde het ook niet als poseren. Het voelde gewoon goed, vertelde ze achteraf.

Tijdens de minishoot zelf lukt mij het om een vrouw mooi te fotograferen. Puur omdat ik ook gewoon mijzelf ben en geen rare dingen van je vraag en zeker niet om te lachen ;). Bij Sandra had ik het geluk dat ze een aanstekelijke lach heeft. Zelfs wanneer ze even wat minder goed in haar vel zit, kan ze lachen.

De volgende beelden zijn niet de afgeleverde portretfoto’s, maar geven wel een impressie van de sfeer tijdens de fotoshoot.

De fotolocatie tijdens de minishoot

Ik probeer ook gebruik te maken van de gehele locatie. Vandaag hebben we gekozen voor 5 verschillende plekken, maar die wel een geheel vormden. We kozen ook één plek die afwijkt, zodat je die op een andere moment of met een ander doel kan gebruiken voor jouw bedrijf.

Wanneer kies je voor een kleur of zwart-wit portretfoto?

Kleur of zwart-wit. Stiekem weet ik het zelf ook niet altijd. Het is vooral afhankelijk van je zakelijke stijl, je uitstraling en de omgeving. Wanneer je een zwart-witfoto wilt houd ik daar bij het fotograferen al rekening mee, omdat zwart-wit meer contrast vraagt. Tegenwoordig kiezen we sneller voor kleur. Maar dit zegt niets over wat jij wil vertellen met je portret. Van tevoren kunnen we hier al over in gesprek gaan.

“Ik geloof dat jouw persoonlijke verhaal een belangrijke reden is om een onderneming te starten of een andere baan te zoeken. Jouw verhaal en jouw karakter is uniek. Ik geef jou je eigen portretfoto”.

Portretfoto’s voor je bedrijf

Poseren, zoals ik eerder zei, is niet nodig. Naast een portretfoto maakten Sandra en ik meteen een aantal actiefoto’s waar zij zelf aan het vloggen was. Deze foto’s kan ze inzetten voor haar eigen vlog, website en social media. Deze portretfoto’s geven net wat kracht aan een complete fotoserie.

Deze datums kun je boeken:

1 april of 6 april

25 april of 29 april

13 mei of 21 mei

En hier een klein cadeautje, Sandra’s vlog. Gwoonbysandra.